Dex Bikerpants – Hack

Naar aanleiding van een variatie op de Dex Pants die ik maakte kreeg ik veel vragen. Dus besloot ik er een tutorial aan te wijden. 

Hierbij dus de Hack: De Dex Bikerpants

Hier het originele patroon

free pattern Insta.jpg


Stap 1

Knip het patroon door rond de knieën. Doe dit ongeveer zoals hieronder weergegeven. Liever iets boven de knieën dan er onder! De voorkant bestaat nu dus uit 3 delen.

Als je het moeilijk vind om te bepalen waar de knieën zitten, bekijk dan een versleten broek van je kindje om het te vergelijken. Meestal zijn de knieën daarin zichtbaar.
1.jpg


Stap 2
Knip het patroon nu uit zoals je normaal zou doen bij de Dex Pants. Het enige verschil is dat je nu een kniestuk extra hebt. Hier moet je dus net zoals de andere stukken nog naadwaarde bij rekenen!!

02.jpg

Stap 3
Knip nu de kniestukken nogmaals, het liefst uit een wat dikkere stof zoals sweat. Dit noem ik vanaf nu de voering.
02b.jpg
Stap 4
Naai nu de voering aan de achterzijde van het kniestuk. Dit kan dmv een zigzag of met je lockmachine.

 02c.jpg

Stap 5
Nu gaan we de kniestukken doorstikken. Gebruik bij goed rekbare stoffen bij voorkeur een stretch-steek!

Ik nam de onderkant als leidraad om de eerste naad te stikken. Vervolgens stikte ik alle naden evenredig hieraan. Je kunt dit uiteraard uitmeten. Maar gezien ik niet zo van het meten ben (beetje lui?), nam ik mijn voet als leidraad.

Bekijk eventueel onderstaand filmpje om te zien hoe ik dat deed. LET OP! Dit is een enkel lapje om te laten zien hoe ik dat deed. Daarnaast moest ik met 1 hand werken omdat ik met de ander moest filmen, dus dat ging niet helemaal super soepel en strak 😉

 02d.jpg

Stap 6
Nu gaan we de broek weer in elkaar zetten. Kijk goed welke kant je nu moet gaan vastnaaien! Anders zit je kniestuk op z’n kop.

03.jpg

04.jpg


Stap 6
Strijk nu de naden plat. De bovenste naad strijk je omhoog en de onderste naad strijk je naar beneden (bekijk hiervoor de achterzijde van je broekje)

05.jpg


Stap 7
Stik deze naden op ongeveer 0,5 cm nog eens door.

06.jpg


Stap 8
Zet nu het broekje verder in elkaar zoals de Dex Pants en dan moet het zo uit gaan zien:

IMG_7758.JPG

Veel plezier! En laat je zien hoe het is geworden? Gebruik #dexpants of #missessippie op instagram 🙂