Review: Dutch Label Shop

D02855FE-00D4-4F53-9BE4-08AD0E92BB2C

B8D29C73-9BCD-4B9B-83FB-66ABACF19FF1

Het is alweer twee jaar geleden dat ik mijn eerste labels bestelde. Hoewel ik het nog steeds heel tof vind om mijn eigen logo/naam aan een kledingstuk te hangen vond ik ze gouden letters die ik toen koos niet meer passen bij de stijl van de kleding die ik nu maak. Ik twijfelde er over om nieuwe te bestellen, maar met nog zo’n 50 labels op voorraad besloot ik het nog even te laten voor wat het was.

Tot ik werd benaderd door Dutchlabelshop, zij vroegen mij hun product te testen. Dat liet ik mij natuurlijk geen twee keer zeggen!

Omdat ik de naam Missessippie nou niet zo passend voor de kleding van mijn eigen jongens maakte ik voor hen een apart logo: Sip Kid. Ik gebruikte hiervoor het gratis vectorprogramma Inkscape. Ik sloeg het logo op als pdf, zo blijft het een vector bestand. Vector behoud zijn kwaliteit ongeacht hoe groot je het schaalt.

 

Geweven logo labels

Via de website bestelde ik geweven logo labels met het Sip Kid logo. Hoewel de website heel makkelijk werkt, vond ik het jammer dat je geen voorbeeld kan zien van wat je gaat bestellen. Je kunt wel een fotoproof ontvangen, hier betaal je extra voor.
Ik koos ervoor een simpele vorm zonder vouw oid : de straight versie. Zo kan ik de labels plaatsen op de kleding waar ik maar wil.

Toen ik de labels binnen kreeg viel het me direct op dat ze heel zacht zijn, een beetje satijn-achtig. Het zwart is heel mooi van kleur, het wit is niet helemaal vol-wit. Het neigt wat naar het grijze. Wat ik erg mooi vind is dat de achterkant net zo straks is als de voorkant (leuk als je een symetrisch logo hebt, zo kun je 2 kanten gebruiken)! En omdat de labels aan alle zijde zijn afgewerkt zal het labeltje niet gaan rafelen.

Qua formaat koos ik voor 3,5 x 4 cm. Wat ik achteraf misschien toch wel wat groot vind. Dus bij deze de tip van Sip: print je logo op het formaat wat je graag zou ontvangen. Zo heb je enig zicht op welke grootte je moet kiezen.

 

22DADE27-DF76-4121-9CFB-0FCA2DCFF7C6.jpeg

71415F67-03FD-4933-B52A-F458A127A89C.jpeg

3841ac85-f257-478b-b9a3-55b248418ddd.jpeg

 

Basic geweven labels

Naast de logo labels, bestelde ik ook de basic labels. Ik koos voor het kleinste formaat van 1,5 x 6 cm. Qua font koos ik Helvetica en klikte ook de omlijning aan.  Zo kwam hij erg in de buurt van mijn huidige labels, alleen wilde ik dit keer geen goud, maar wit.

De labels zijn qua kleur precies hetzelfde als de labels met het logo (Vol zwart, maar wat grauw wit). Een heel prima basic label, waar je ook niet ze hoofdprijs voor betaalt!

13824148-981C-48CB-A309-58F51DA1E7F2.jpeg

1696347E-2DFE-4C89-8336-E2EFEDAC5DCF

 

 

Maatlabels

Tot slot bestelde ik nog een aantal maatlabels mee (meer maten dan op de foto). De kleinste maatjes vind ik leuk voor de enkele kraamcadeautjes die ik maak. Zodat aanstaande mama’s weten welke maat ze in huis hebben. De maatlabels kosten slechts € 0,12 per stuk!

13d3428e-87eb-44c5-b782-947e128bfe82.jpeg

D86FF82F-5306-4F75-BFB6-4E06066AC731.jpeg

Note: De maatlabels zijn wel iets anders zwart van kleur dan de basic labels (verschil is wel minimaal).

 

Service

De klantenservice van Dutchlabelshop is naar mijn mening erg goed, ik had enkele vragen en kon die direct via de chat stellen. Houdt er wel rekening mee dat het in het engels gaat. Ook had ik een notitie gemaakt tijdens mijn bestelling, ook daar kreeg ik direct een mail over, deze overigens wel gewoon in het Nederlands.

Verzenden duurde bij mij net iets meer dan een week. Vond het persoonlijk wat lang, maar dat zal wel te maken hebben met het feit dat ik gewoon geen geduld heb en het product graag in handen wilde hebben! De labels werden via de brievenbus bezorgd, je hoeft dus niet thuis te blijven om je pakketje te ontvangen.

 

Als met al ben ik erg blij met de labels en kijk ik er naar uit om ze te verwerken!

 

Zou jij ook graag labels willen bestellen?

Met de code missessippie15 krijg je de komende 60 dagen 15% korting op de aankoop van je labels!

Instagram stories

Al een tijdje zag ik af en toe templates op instagram voorbij komen. Vaak met vragen over kinderen.

Vaak vind ik het leuk om ze te lezen bij anderen! Maar geen enkele template ging over naaien. Daarom besloot ik er een aantal t maken.

Je kunt ze hier opslaan en gebruiken in je stories. Klik eerst op de afbeelding zodat je hem op ware grootte te zien krijgt voordat je hem opslaat.

Wellicht volgen er meer met de tijd! Veel plezier ermee!

8ED59A02-6BD9-4C38-A35F-C6B6D444A3B0411EAAB7-5829-4EB4-B316-C30760C410EF

 

Freekin challenge

IMG_8716 -1

Misusu organiseerde een FREEkin’ sewing challenge, een challenge waarbij je uitgedaagd wordt om gratis patronen te gebruiken. En laat ik nou net enorm van gratis patronen houden! Na op een oproepje via instragram gaf ik mij op voor het inspiration team. Super cool!

Van de gratis patronen van Misusu koos ik voor de summer olli shorts en voor het shirt koos ik een betaald patroon: raglan tee
IMG_8721.jpg


Broekje

Voor de Olli had ik hét perfecte stofje liggen van het Stoffenfeest. Ik hou van strepen en dit patroontje leent zich uitstekend om te spelen met een gestreept stofje. Voor het shirt gebruikte ik een effen tricot, ook van het Stoffenfeest in een van mijn favoriete kleur!

Het broekje is qua patroon redelijk intact gebleven. Hij in enkel wat meer ingekort en ik heb de pijpen wat schuin laten lopen. Het broekje is alleen een beetje aan de grote kant (oeps, I must confess dat ik nooit meet!), maar goed, dan kunnen we er extra lang van genieten ;-). De zakken van de Olli is trouwens echt geweldig voor kinderen, ontzettend veel ruimte voor schatten!


Shirtje

Voor de mensen die mijn naaiwerk kennen weten dat ik graag aan de slag ga met mijn Bobbinhood-set of met stempels en textielverf.

Voor het shirt besloot ik dit keer de effen stof eens helemaal niet te bewerken, maar het juist eens te zoeken in de details van het shirt. Zo komt de stof goed tot z’n recht.

IMG_8720 -1.jpg

IMG_8717.JPG
Ik gaf het shirtje raw-edges door de naden bij de schouders bovenop elkaar te naaien ipv tegen elkaar. Het halsboordje knipte ik door langs de bovenkant zodat hij omkrult. De onderzijde verlengde ik en liet ik rond lopen. Als afwerking daarvan koos ik voor een soort biais gemaakte van het zelfde tricot.

De buidelzak voorop, knipte ik uit de losse hand en tot slot voegde ik de labels van snappap nog toe (eerder maakte ik hier een tas van). Al met al een super tof setje geworden al zeg ik het zelf.

IMG_8718.jpg

 

IMG_8633kopie

IMG_8722.JPG

 

GIVE-AWAY!

Zelf ook een tof Misusu-setje maken? Kijk dan eens op mijn instagram. Daar mag ik een naaipatroon weggeven!

Zelf meedoen aan de challenge en kans maken op nog meer prijzen? Check dan de blog van misusu.

 

Patronen: Misusu
Stof: Stoffenfeest

Tintin getest

Iris van  Iris May Patterns  aka  oekeboeleke  vroeg mij om een patroontje te testen. Natuurlijk wilde ik dat! Het is een heel mooi patroon met veel opties. Zo is er o.a. een optie voor ruffles en een optie voor een lange broek!

35237413_10213705784213523_6486703332080484352_n.jpg

Ik maakte de tricotversie voor mijn jongste zoon. Dit patroontje met super lieve opties is namelijk niet alleen geschikt voor meisjes, maar ook voor stoere jongens!

IMG_7329.JPG

Voor de eerste versie bedrukte ik wit tricot van Stoffenfeest met mijn setje van Bobbinhood. De bananen tekende ik zelf en drukte ik willekeurig op het stof.
De bedrukking is niet helemaal perfect, maar daardoor in mijn ogen juist helemaal goed!

EB62D37C-B0FD-42C7-8FE7-2C3EC84FBF10

IMG_6859.JPG

IMG_6853.JPG

 

Voor het 2e broekje verknipte ik een oud t-shirt van mezelf en voegde een applicatie van de Zeeman toe. Hij staat erg stoer al zeg ik het zelf en zal zeker vaak gedragen worden!

IMG_7327

Naamloos-1.jpg

De pasvorm van het broekje is prima, misschien mag hij voor jongens ietsjes langer. Zakken zijn altijd belangrijk! Er zijn namelijk genoeg schatten te vinden in de ogen 😉  Het patroontje zou het trouwens ook geweldig doen voor zwemshorts!

Foto’s maken van een peuter die eigenlijk absoluut geen foto’s wil maken valt niet helemaal mee 😉 Maar zo heb je toch een beetje een idee van de pasvorm.

 

Wil je het broekje ook maken? Het patroontje is hier te koop.

 

Verlangend naar de zomer (zomerjasje)

Voorlopig lijkt het helaas nog helemaal geen zomer te worden… En hoewel ik verlang naar zon (,wijn) en buiten… Is binnenblijven eigenlijk wel een goed excuus om achter de naaimachine te kruipen! En met een zomerjasje blijven we toch nog een beetje in zomerse sferen 😉

 

IMG_5518.jpg

Op de website van Stoffenfeest liep ik tegen een mooi, blauw katoenen stofje aan van La Maison Victor. Ik bestelde dit samen met super stoere boordstof (wit met 2 rode strepen) én rood biaisband. De basis voor mijn jasje was binnen!

IMG_5521.jpg

Voor de voering slaagde ik nog niet. Uiteindelijk heb ik hiervoor een oud wieglakentje hergebruikt. Deze bedrukte ik met mijn zeefdrukset. En om in de zomerse sferen te blijven koos ik voor ijsjes! Voor de mouwen gebruikte ik voeringstof.

Tot slot vond ik nog een rits in mijn naaidoos. Heb manlief even lief aangekeken om hem in te korten, want dat vindt ik toch zo’n rotklus!

IMG_5522.jpg

Qua patroon gebruikte ik de hoodie en ringer tee van brindille and twig en pastte deze volledig aan. Verlengde het patroon, knipte het in delen, voegde zakken toe, veranderde capuchon en tot slot moet er ook nog een voering komen. Heerlijk hoe zo’n projectje dan vorm krijgt en groeit tijdens het proces.

IMG_5519.jpg

IMG_5524.jpg
IMG_5523.jpg

IMG_5512.jpg
Op het witte labeltje is er ruimte voor de naam van mijn kindje

Al met al ben ik blij met het resultaat! Vond het best een ingewikkeld klusje en het heeft mij wel wat grijze haren gekost (ook omdat ik eigenlijk net niet genoeg stof had en mij dus ook zeker geen fout kon veroorloven!). Nu alleen de temperaturen wat omhoog zodat hij echt in gebruik genomen kan worden.

Stoffen: Stoffenfeest
Patroontje: Hoodie + Ringer tee van Brindille and twig

Aan-foto’s volgen wellicht nog

Distressed jeans – DIY

De jeans die ik een aantal weken geleden maakte (eerste jeans) bewerkte ik met o.a. een schaar, pincet en bleek om hem een gebruikte look te geven.

Sindsdien heb ik meerdere broekjes van mijn jongens op een dergelijke wijze bewerkt. Omdat ik enthousiast ben over het bewerken van jeans op deze manier wilde ik het graag met jullie delen. Vandaar deze tutorial.


Deze tutorial is vooral leuk om te gebruiken voor eenvoudige/saaie jeans en kapotte jeans. Op deze manier kun je de broek weer een nieuw leven in blazen! De tutorial bestaat uit 3 stappen. Uiteraard hoef je ze niet alle 3 toe te passen. Veel plezier ❤️

Stap 1. Distressen

Benodigdheden:
– Basic/oude broek
– Schaar
– Kaasrasp of een eelt-verwijder-zachte-voetjes-ding
– PincetRaspen

We beginnen eerst met de rasp. Hiermee bewerk je de randen die normaal veel te voortduren hebben zoals: zakken, onderkant van de broekspijpen, gulp en de heupband.


Gaten maken 

Nu gaan we door voor het grove werk. Maak met een schaar 2 knipjes boven elkaar. Dit wordt de grootte van je gat. Knip ze minimaal een cm van elkaar af (maar ook niet te ver, want dat werkt het heel lastig).

Nu ga je met de pincet de verticaal geweven draden eruit trekken.

Nu kun je eventueel de losse draden die ontstaan zijn afknippen. Ook kun je je gat eventueel nu uitbreiden door er nog een knip onder of boven te geven.

Maak op die manier meerdere gaten in de broek. Vergeet niet de achterkant van je broek 😉

 

Stap 2. Bleken

 


Benodigdheden:
– Bleek
– Spons (liever een normale schuurspons!)
– Handschoenen zijn aan te raden
– Wasmachine

LET OP!! Werk in een goed geventileerde ruimte en denk eraan dat bleek lelijke vlekken kan geven. Bescherm daarom je werkruimte en trek oude kleding aan.

Doe wat bleek onverdunt op je spons. Wees niet te zuinig! Smeer dit als eerste op de plekken die je het meest gebleekt wilt hebben zoals: de randen van zakken, gulp en rond de scheuren.

Vervolgens ga je de overige plekken behandelen die je graag wat lichter wilt hebben. Denk aan naden, de voorkant van de benen. De kont, net onder de billen. Wees niet zuinig en veeg het goed uit.

Je kunt ook de plooitjes rond de gulp en de knieholtes benadrukken/creëren door de broek te rimpelen op die plaatsen en daarop bleek te smeren.

Wacht nu tot de bleek z’n werk doet. Houdt er rekening mee dat het eindresultaat lichter wordt als het helemaal gewassen en gedroogd is. Maar houdt er ook rekening mee dat wanneer de bleek opgedroogd is hij z’n werk minder goed doet (dus sommige plekken moet je meerdere keren insmeren)

Vervolgens gooi je hem in de wasmachine. Liefst niet te warm en zonder wasmiddel. Als hij helemaal schoon is kun je hem nogmaals wassen met wasmiddel (de broek zal namelijk stinken!). Het resultaat is pas zichtbaar wanneer de jeans droog is.
Stap 3. Verfspetters

Tot slot kun je nog aan de slag met verf. Zorg dat de verf zo dun is dat je er spetters mee kan maken. Ik doe meestal iets in een schaaltje en doop een vinger erin. Hiermee maak ik spetters op het broekje. Uiteraard kan dit ook met een kwastje of iets dergelijks.

Nu moet het broekje drogen en is hij klaar voor gebruik 😉


Patroontje gestest: Bobbieshort

IMG_0397kopie.jpg

Een aantal weekjes geleden zag ik een oproep voorbij komen op Facebook van Iris aka Oekeboeleke. Zij vroeg of dat er vrijwilligers waren voor het testen van een patroontje. Natuurlijk wilde ik dat! Wat een leuk broekje!

Ik vond de Bobbieshort een typisch meisjesbroekje en als jongensmoeder vind ik het dan ook leuk om af en toe eens iets voor meisjes te maken. Gelukkig heb ik daarvoor een super lief nichtje van 2,5 waar ik zo nu en dan wat voor naai.

Het patroon staat uit 3 varianten waarvan het verschil hem zit in de been-boordjes. Daarnaast bestaat een optie voor ruches. Super schattig!

Eerst moest ik op zoek naar een geschikt stofje. Want in tegenstelling tot menig naaister heb ik geen uitpuilende kast vol met leuke stofjes. Op een dinsdagmiddag liep in de wibra binnen en stuitte daar in de sale tegen een toffe meiden-trui. Het lijkt op een glitter stofje maar van dichtbij lijken het kleine stukjes leer. Super lief en stoer tegelijk. Voor een prikkie nam ik de trui mee (€3,-). Hij ging s’avonds gelijk in de was zodat ik de volgende dag aan de slag kon.

IMG_0384.jpg

Het broekje maakte ik in maat 92. Ik koos voor versie 2, waarbij je eigenlijk de broekspijpjes hoort te rimpelen. Maar ik had nog wat zwarte boordstof liggen en heb dus niet de broekspijpjes gerimpeld, maar er gewoon een boordje aan genaaid. Dit zorgt ervoor dat het projectje nog sneller klaar is en dat mijn nichtje niet belemmerd wordt in het bewegen. Voor de ruches heb ik de binnenzijde van het stofje gebruikt. Die heeft een matte uitstraling. Afwerken van het stofje hoeft niet aangezien het stofje niet rafelt.

Terwijl mijn nichtje en mijn zoontje samen speelden heb ik het broekje in elkaar gezet. En de pasvorm is hartstikke goed! Past nog prima een maillot onder!

IMG_0410 klein.jpg

Omdat foto’s maken met 2 peuters die liever samen willen spelen niet helemaal meevalt zijn het aantal foto’s beperkt. Maar het is genoeg om een goede indruk te krijgen van het broekje.

IMG_5107 klein.jpgIMG_5104 klein.jpgIMG_5118 klein.jpg

Lijkt je het leuk de Bobbieshort ook eens te maken? Hij is hier te downloaden. Voor inspiratie kun je ook eens een kijkje nemen bij deze dames, zij gingen je voor.

Blogtour Bobbieshort:
Zaterdag 9 september
Smospotten&snoesjes
 ♥  Two Owlettes
Zondag 10 september
Petiteboutdechou  ♥  Molemiekesnaaiblog  ♥  Madelivje
Maandag 11 september
Mijn leven met 4 helden  ♥  Plus 2 is 5  ♥  C’est Saar!!

Dinsdag 12 september
Het-A-project
  ♥  Bel’etoile  ♥  ZowieZohandmade 

 

Mijn eerste jeans

Mijn eerste blog en mijn eerste jeans 😉
Wat een super leuk projectje was dit! Ik maakte van een ‘oude’ broek van mij een broek voor mijn jongste. Waar een broekje normaal een avondje duurt heeft deze mij wel flink wat uurtjes gekost. Een jeans bevat namelijk zo veel details. Wat dit project dan ook zo te gek maakt.

IMG_0133
Mijn oude jeans

Als basis gebruikte ik mijn eigen patroontje. Uiteraard voegde ik hier de bekende kniestukken aan toe. Daarnaast kreeg het broekje ook een fake-gulp en broekzakjes (met een stukje leer als detail). De siernaden onder de kniestukken komen uit de oorspronkelijke broek. Ik vond het een leuk detail en daarom heb ik het hergebruikt.

Op de achterzijde kwam er een siernaad en maakte ik broekzakken. Zo leuk om te maken met die sierstiksels!

IMG_0182.JPG
Beetje jammer van de draaipijp (links)

Vervolgens heb ik de heupband en de lusjes van de oude broek af getornd. De band opnieuw bevestigd en tot slot kregen de lusjes ook een plekje.

Hierna heb ik me nog even uitgeleefd op het broekje met een tornmesje, kaasrasp en pincet. Zo werd de broek een beetje distressed.

IMG_0206kopie.jpg

Vervolgens heb ik nog elastiek toegevoegd aan de binnenzijde zodat het broekje qua breedte verstelbaar is. En uiteraard moest er nog een knoop op!

 

Tot slot heb ik wat probeersels gedaan met bleek. Heel spannend, maar heel blij met het eindresultaat!

IMG_0282.JPG

IMG_0283.JPG

Al met al een succes! Mees wilde hem niet meer uit (ookal was het 24 graden ☀️)